Frygter at være bedøvet med gas: MC-entusiaster udsat for massetyveri i weekenden

- Det er uhyggeligt og ubehageligt, at de bare har har gennemrodet folks ting lige ved siden af deres hoveder, mens de sov. 

Sådan siger Pia Odgaard, der er formand for MC klubben Kværnen, der i weekenden afholdt et træf i Bjerringbro, hvor mellem 15 til 20 telte blev udsat for tyveri natten til lørdag, mens folk lå og sov. 

Og deltagerne til træffet mistænker, at tyvene gassede teltene, inden de stjal kontanter og værdier. 

- Der var en deltager, der havde sin hund med, der sov i teltet. Den gav ikke en lyd fra sig, selvom den normalt ikke er særlig glad for fremmede, og dagen efter ville den hverken spise eller drikke, siger Pia Odgaard, og peger på andre mærkelige forhold i forbindelse med tyverierne. 

- En deltager havde sovet med sin pung helt oppe ved hovedet, og han opdagede slet ikke noget, siger Pia Odgaard, der også selv blev bestjålet. 

- Min motorcykeljakke havde fået lynet alle sine lommer op. De havde været helt oppe ved mit hoved for at finde penge, og det synes jeg er temmelig ubehageligt, siger Pia Odgaard. 

Hun vurderer, at det drejede sig om mellem 15-20 telte, der blev bestjålet, og at deltagerne samlet mistede kontanter for mere end 20.000 kroner.

Det var kun få telte der gik fri for tyverier, men det var nogle, der sov med åben teltdør, hvilket ifølge Pia Odgaard bestyrker mistanken om, at der skulle være anvendt gas. 

Der var ikke nogen deltagere, der så noget mistænkeligt eller på nogen måde kunne give politiet spor af gerningsmændende, men alligevel synes Pia Odgaard ikke, at politiet har været særligt engagerede i at opklare tyverierne. 

- Vi har anmeldt tyverierne, men vi synes ikke, at politiet gør noget, og derfor føler folk sig magtesløse, siger Pia Odgaard, og henviser til, at der dagen efter blev begået et lignende organiseret tyveri fra et MC-træf i Vejen. 

Dagens.dk har været i kontakt med arrangøren af træffet i Vejen, der bekræfter tyverierne, men dog afviser, at de mistænker, der skulle have været gas involveret.

Hos MIdt- og Vestjyllands politi bekræfter de, at have modtaget anmeldelser om tyveri fra telte, men da der ikke er hverken vidner eller spor, er det svært at efterforske sagen, lyder det. 

- Vi har modtaget nogle anmeldelser om tyveri, hvor folk mener, de må have været udsat for gas eller lignende, da de ellers ville være vågnet, siger efterforskningsleder Henrik Grove fra MIdt- og Vestjyllands politi til Dagens.dk. 

- Det er ikke noget, vi kan afvise, men der er ingen vidner eller nogen, der har lugtet noget. Og hvis der skulle være brugt gas, så er det jo fordampet, siger Henrik Grove, der ikke er enig i, at de ikke har gjort noget i sagen. 

- Hvis der er noget at efterforske på, så gør vi det. Men når der hverken er vidner eller spor i sagen, så er der ikke så meget at efterforske på, siger Henrik Grove, der dog bekræfter, at der ikke har været nogen patrulje til træffet og undersøge anmeldelsen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip