FTF: Dansk Erhverv skyder ved siden af målet

Dansk Erhverv skyder helt ved siden af målet, når organisationen kritiserer det store optag af studerende på de såkaldte velfærdsuddannelser.

Det mener hovedorganisationen FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte.

- Der vil de kommende år være ret stor afgang af medarbejdere fra offentlige arbejdspladser på grund af alder. Så selvom vi lige nu har arbejdsløshed, så er det en situation, der vender, når folk går på pension, siger formand Bente Sorgenfrey til Newspaq.

Det rekordstort optag på de videregående uddannelser er faldet Dansk Erhverv for brystet.

Ganske vist er 61.300 nye studerende godt for samfundet, men tallet dækker over en stigning på syv procent inden for de offentlige velfærdsuddannelser, og det huer bestemt ikke erhvervsorganisationen.

- Det går jo ud over arbejdsudbuddet i den private sektor. Dermed får vores produktivitet et skud for boven og ligeså vores evne til at skabe den vækst, der skal betale for velfærden, siger velfærdspolitisk chef Jannik Schack Linnemann.

Men Bente Sorgenfrey mener ikke, at man skal klandre de unge, at de vælger en uddannelse, der retter sig mod det offentlige såsom lærer og sygeplejerske-uddannelsen.

- De unge vælger med hjertet. Men de vælger også, fordi de kan se, at nu er der en meget stor krise i den private sektor, og de håber, at der er åbninger i det offentlige, siger hun.

Bente Sorgenfrey mener generelt, at krisen har skærpet tonen i debatten.

- Selvfølgelig skal vi have en velkvalificeret privat sektor, der skaber vækst, men det hjælper ikke hele tiden at punke den offentlige sektor, for den offentlige sektor er med til at sikre den private sektor nogle ordentlige rammevilkår, siger FTF-formanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip