FTF godkender grundlag for ægteskabsplaner med LO

Der skal to enige parter til at indgå et stærkt ægteskab. Torsdag blev forlovelsesplanerne mellem de to danske hovedorganisationer LO og FTF mere alvorlige, da FTF vedtog grundlaget for det videre arbejde mod en mulig fusion med LO.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, skriver på Twitter, at det var en enstemmig kongres, der bakkede op om at udvide samarbejdet. Formanden kalder det en historisk beslutning i fagbevægelsen.

- Jeg er glad for, at FTF's kongres har vedtaget det fælles grundlag for den videre proces.

- Vi skal i gang med noget, som forhåbentlig på sigt kan give fagbevægelsen endnu mere styrke og sikre nye resultater til medlemmerne, siger Bente Sorgenfrey i en pressemeddelelse.

En enstemmig LO-kongres vedtog i oktober samme grundlag for at samarbejde og arbejde videre mod en eventuel fusion mellem de to hovedorganisationer, som tilsammen har 1,5 millioner medlemmer.

Senest ved udgangen af 2017 skal LO og FTF, der repræsenterer 450.000 ansatte i det private og offentlige, være færdige med at afklare grundlaget for en eventuel ny fælles hovedorganisation.

Det nye grundlag skal omfatte navn, mission og visioner, fagpolitisk grundlag, indsatsområder, politisk struktur, regional og lokal struktur, love og økonomi.

- Vi skal være tæt på de tillidsvalgte og medlemmerne og tilpasse vore ydelser og organisationer gennem inddragelse og dialog, siger Bente Sorgenfrey.

- l den videre proces er det afgørende, at vi lytter til de bekymringer, der er, og sikrer et levende demokrati, partipolitisk uafhængighed og stor indflydelse både lokalt og centralt, tilføjer hun.

/ritzau/

Dagens Gossip