FTF: Godt at forpligte unge til uddannelse

Hvis man vil have et arbejde, kræver det en uddannelse, og derfor er det helt rigtigt set, at regeringen vil give de unge kontanthjælpsmodtagere pligt til at uddanne sig.

Sådan siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, hovedorganisationen for 450.000 privat og offentligt ansatte, efter regeringen mandag har fremlagt sit udspil til en kontanthjælpsreform.

- Det er rimeligt, at unge uddannelsesparate uden uddannelse bliver pålagt at tage en uddannelse. Vejen til arbejde går gennem uddannelse, så det er den rigtige vej at gå, siger hun og fortsætter:

- Vi bakker op om, at ingen borgere i princippet skal opgives i forhold til at få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Regeringen lægger op til at pålægge alle uddannelsesparate kontanthjælpsmodtagere under 30 år at tage en uddannelse. I stedet for kontanthjælp skal de have en såkaldt uddannelseshjælp på SU-niveau.

Dermed vil de få cirka 4800 kroner mindre om måneden, end de får i dag.

Selvom Bente Sorgenfrey overordnet er glad for regeringens forslag, mener hun samtidig, der kan blive behov for at udbrede viften af uddannelsestilbud til de unge.

- Vi bliver nødt til at se på kvaliteten af de uddannelsestilbud, der findes til de svageste unge i dag, så det sikres, at de kan gennemføre en uddannelse. Måske er der behov for at udvikle en helt ny type voksenuddannelse, siger hun.

FTF mener, at unge fortsat skal have almindelig kontanthjælp, indtil de starter på en uddannelse.

På den måde er de ifølge organisationen sikret et rimeligt forsørgelsesgrundlag, indtil de overgår til SU-systemet, hvor de har mulighed for at supplere deres indkomst med SU-lån, arbejde ved siden af og få specialpædagogisk støtte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip