FTF om trepartsaftale: Surmuleri hjælper ikke

For at få mest mulig indflydelse er Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) med i den trepartsaftale, regeringen har lavet med regioner, kommuner og flere fagforeninger om en modernisering i den offentlige sektor.

Det fortæller FTF's formand, Bente Sorgenfrey.

- Vi kan også sætte os uden for og være sure. Det har vi valgt ikke at gøre, for vi synes, det er vigtigt at få indflydelse på de vilkår, vores medlemmer arbejder under. Så det bruger vi vores mandater til, og det, tror jeg også, giver de bedste resultater, siger hun.

Den nye aftale indeholder syv principper for, hvordan de forskellige parter skal samarbejde om at modernisere den offentlige sektor, så der findes besparelser på 12 milliarder kroner frem mod 2020. Desuden oprettes der et center for offentlig innovation.

FOA har valgt at stå uden for aftalen, og formand Dennis Kristensen mener, principperne er løse hensigtserklæringer. Men det er Bente Sorgenfrey uenig i.

- Jeg synes, det er nogle gode principper, vi nu skal arbejde helt konkret med ude på den enkelte arbejdsplads. Vi kan ikke få beslutninger ovenfra og ned til at virke ordentligt ude på de enkelte arbejdspladser, siger hun.

Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) er også med i aftalen. Formand Flemming Vinther mener, aftalen drejer sig om mere end bare at spare penge.

- Det her er faktisk meget større end en snak om 12 milliarder. Det her er nogle principper og et center, der kan være med til at skabe nogle helt nye rammer for, hvordan man effektiviserer den offentlige sektor, siger han.

- Det handler om at få skabt en bedre hverdag for vores medlemmer og forbedre deres trivsel. Det giver sjovt nok ofte lavere sygefravær, en større produktivitet, det får idéerne til at sprudle, og det giver faktisk en mere effektiv offentlig sektor, tilføjer han.

/ritzau/

Dagens Gossip