FTF vil have mere tillid til medarbejderne

I stedet skal der fokuseres på resultater, mener kommissionen, som mandag fremlagde dens tredje rapport om et mere effektivt Danmark.

»Vi er meget enige, når kommissionen peger på, at der er for meget kontrol, og at der skal være mere plads til medarbejdernes egne faglige skøn,« siger FTF’s formand, Bente Sorgenfrey, til FTFs hjemmeside.

FTF offentliggjorde selv tidligere mandag en rapport, der fastslår, at det offentlige årligt bruger 60 milliarder kroner på bureaukrati.

»De ansatte bruger alt for meget tid på bureaukrati, der ikke kommer borgerne til gode. Vores egen nye undersøgelse viser, at de offentligt ansatte FTF’ere bruger en time om dagen på at dokumentere deres arbejdsopgaver,« siger FTF-formanden.

Ligesom mange andre fagorganisationer er FTF til gengæld uenig med Produktivitetskommissionens anbefaling til at overenskomsterne på det offentlige arbejdsmarked gøres mere fleksible.

»Det er en myte, at overenskomsterne er ufleksible. Det offentlige arbejdsmarked rummer stribevis af endda meget fleksible overenskomster. Problemet er, at fleksibiliteten ikke bliver brugt. I stedet for at ødelægge overenskomsterne burde man udnytte den fleksibilitet, der allerede er,« siger Bente Sorgenfrey.

Dagens Gossip