FTF vil stoppe kommunal kassetænkning over for ledige

Problemet er ifølge FTF den såkaldte refusionsmodel, der er styrende for, hvor stor en del af udgifterne til ledige, kommunerne får dækket af staten.

»Vi kan se, at måden man tildeler refusion styrer indsatsen alt, alt for meget. Det gør, at nogle ledige ikke kommer den hurtigste vej til beskæftigelse. Det er uheldigt,« siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til avisen.dk.

Systemet har længe været kritiseret for at motivere kommunerne til at vælge den billigste løsning, og ikke nødvendigvis den, der giver størst chance for at få den ledige i job.

FTF lægger op til, at kommunernes udgift til en arbejdsløs skal være den samme, uanset om den ledige er på dagpenge, i løntilskud eller på opkvalificerende uddannelse.

I stedet for at gøre forskel på refusionen for forskellige typer aktivering skal kommunerne ifølge FTF belønnes i form af en kontant bonus, når en ledig kommer i ordinært arbejde eller uddannelse.

Organisationen præsenterer forslaget, når arbejdsmarkedets parter senere torsdag mødes med det såkaldte Carsten Koch-udvalg, der har fået til opgave af regeringen at kulegrave beskæftigelsessystemet.

Både LO og HK erklærer forud for dagens møde, at de bakker op om et opgør med kassetænkningen over for de ledige.

»Kommunerne har eksempelvis i dag fordel af at sende en ledig i løntilskud frem for uddannelse. Det er ikke holdbart. Derfor er jeg enig med FTF i, at vi bliver nødt til at lave et nyt refusionssystem,« siger HKs næstformand Mette Kindberg til avisen.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip