Fuentes risikerer hårdere straf

Den spanske avis El Pais skriver, at anklageren har appelleret dommen i Puerto-sagen, der i slutningen af april. Her tildelte dommeren ved retten i Madrid Julia Patricia Santamaria den berygtede dopinglæge en betinget et års fængselsdom, dagbøder og en karantæne fra at udføre sit hverv som læge i fire år.

Sagen om forbrydelser mod folkesundheden er særdeles interessant, fordi den omhandler flere hundrede topatleter, der som kunder hos Eufeminao Fuentes modtog bloddoping eller andre ulovlige og præstationsfremmende præparater.

Blandt bevismaterialet er 211 blodposer, der kan spores tilbage til atleterne. Denne del af bevismaterialet skal efter planen destrueres. Men det er denne afgørelse, som anklageren i Madrid med støtte fra blandt andre WADA og Den Internationale Cykel Union (UCI).

Anklageren ønsker samtidig at skærpe straffen til Eufemiano Fuentes til to års fængsel samt at straffe den tidligere ONCE-manager Manolo Saiz for sin medvirken i dopingringen. Saiz blev frikendt for medvirken i første omgang.

Da doping under Puerto-sagen ikke var ulovligt i Spanien, er Fuentes i stedet anklaget for at bringe sine kunders liv i fare.

Fuentes har gennem retssagen  fastholdt, at han kun dopede topatleterne for at undgå skader som følge af den store belastning. 

Dagens Gossip