Fugleinfluenza er fundet i vild gås i Nordtyskland

Skrevet af admin

23/11/2014

Mest læste i dag

En vildtlevende gås i det nordlige Tyskland har fået konstateret fugleinfluenza af typen H5N8, oplyser det tyske landbrugsministerium lørdag.

Det er det første konstaterede tilfælde af den meget smitsomme influenzatype hos en fugl uden for en europæisk fjerkræbesætning, skriver nyhedsbureauet AFP.

Virusset blev fundet hos en gås i delstaten Mecklenburg-Vorpommern og blev opdaget, efter at Tysklands forbundsmyndigheder har bedt de enkelte tyske delstater om at være særligt opmærksomme på symptomer hos vilde fugle og foretage stikprøvekontroller blandt dem.

Vilde fugle menes nemlig at være årsag til, at både ænder, kalkuner og kyllinger i tamme besætninger i Storbritannien, Holland og Tyskland de seneste uger har fået konstateret H5N8-influenzatypen.

Tidligere er denne type kun blevet konstateret i Asien, men er via trækfugle kommet til Europa.

H5N8-virusset er meget dødbringende blandt især kyllinger og visse andre fugle, mens det ikke umiddelbart er farligt for mennesker.

Skulle et menneske blive smittet med H5N8, vil den værste konsekvens ifølge Statens Serum Institut typisk være øjenbetændelse, men alvorlig sygdom vil være meget usædvanligt.

Det er ikke blevet specificeret, præcis hvor tilfældet i Mecklenburg-Vorpommern er konstateret, men delstaten ligger i det nordlige Tyskland ud til Østersøen ikke langt fra Danmark.

I Egypten er to personer den seneste tid døde af en anden variant af fugleinfluenza - H5N1 - som er farlig for mennesker. Dette virus kostede ved det store udbrud i Asien i 2003 omkring 400 mennesker livet.

/ritzau/AFP