Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

Skrevet af admin

17/11/2014

Dagens topnyheder

Et tilfælde af fugleinfluenza er konstateret på en andefarm i Yorkshire i det nordlige England.

Det skriver BBC, som henviser til oplysninger fra den britiske myndighed for miljø, fødevarer og landbrug, Defra.

Detaljerne om udbruddet er ikke offentliggjort, men myndighederne afviser, at der er tale om den dødelige H5N1-virus, som skabte frygt i verden over i midten af 00'erne, hvor virussen medførte over 100 dødsfald, primært i asiatiske lande.

- Vi har konstateret et tilfælde af fuglerelateret influenza på en andefarm i Yorkshire. Folkesundhedsrisikoen er meget lav, og der en ingen risiko for fødekæden, siger en talsmand for Defra til BCC.

Myndigheder oplyser, at man vil aflive cirka 6000 ænder på den inficerede farm, og at man har oprettet en spærrezone med forbud om transport af fjerkræ og deres efterladenskaber i en radius på 10 kilometer fra stedet.

Fugleinfluenza smitter primært mellem fjerkræ og inficerer kun i sjældne tilfælde mennesker. En talsmand fra de britiske sundhedsmyndigheder, NHS, oplyser, at de fleste former for fugleinfluenza er ufarlige for mennesker.

Tilfældet er det første i Storbritannien siden 2008, hvor virussen blev fundet på en kyllingefarm i Banbury, der ligger mellem Birmingham og London i det sydlige England.

Søndag blev et udbrud af stærkt smitsom fugleinfluenza konstateret i Holland, hvor myndighederne har indført et midlertidigt forbud mod transport af fjerkræ og æg.

En undersøgelse af virussens karakter ventes færdig i løbet af ugen.

/ritzau/