Fugleinfluenza nu overført mellem mennesker

For første gang er der blevet registeret et tilfælde af menneskeoverført fugleinfluenza.

En 32-årig kinesisk kvinde er blevet smittet med sygdommen, da hun passede sin far på hospitalet. Begge er nu døde. Det skriver BBC News.

Ulig sin far, havde den 32-årige kvinde ikke været i nærheden af fjerkræ, men hun begyndte at føle sig syg, efter hun havde passet ham. Undersøgelser viser, at far og datter var smittet med en næsten genetisk identisk virus, hvilket støtter teorien om, at datteren var smittet af faren.

- Det ville være bekymrende, hvis vi begyndte at se smittekæder af sygdommen mellem mennesker, hvor en person smitter en anden, som smitter endnu flere, siger Dr James Rudge ved London School of Hygiene and Tropical Medicine til BBC News.

Han mener, at selvom man ikke skal være bange for, at det bliver den næste epidemi, er det en god påmindelse om, at man skal være ekstrem vagtsom.

30. juni var der registeret 133 smittede og 43 døde i Østkina, men der har førhen ikke været tegn på, at man kunne blive smittet med H7N9-virussen på andre måder, end ved at være i kontakt med fugle.

 

Dagens Gossip