Fuglsang-boss: Sammenstød kan have kostet bjergtrøjen

Sort uheld.

Sådan sammenfatter Astana-manager Alexandre Vinokourov det styrt, der ramte holdets danske rytter, Jakob Fuglsang, mod slutningen af 18. etape.

Fuglsang sad med i vinderudbruddet, men kolliderede med en motorcykel, da han slog et sving til siden på vej op ad Col du Glandon.

Det kan have kostet ham den prikkede bjergtrøje, mener Vinokourov.

- Det var meget uheldigt, og ja, det kan have kostet ham bjergtrøjen. Joaquim Rodriguez var jo ikke med i udbruddet. Jakob så stærk ud, men det var desværre en anden rytter, der vandt, siger Alexandre Vinokourov.

Astana-bossen havde fra morgenstunden beordret Fuglsang på eventyr, enten for at han skulle søge sin egen chance, eller alternativt lade sig falde tilbage for at hjælpe Vincenzo Nibali.

Fuglsang var tydeligvis godt nok kørende til at jagte etapesejren, og derfor erklærer Vinokourov sig også "vred" over, at motorcyklen ikke passede bedre på.

Han mener dog samtidig, at det er en af den slags menneskelige fejl, det er svært at undgå.

- Sådan er det i cykelsport. Sammenstødet gjorde, at han tabte nogle sekunder, og det er svært at komme tilbage efter sådan et styrt. Det kostede os etapen, men vi må prøve igen i morgen, siger Alexandre Vinokourov.

Jakob Fuglsang har nu 64 point i bjergkonkurrencen. Joaquim Rodriguez og etapevinderen Romain Bardet fører med 68 point.

/ritzau/

Dagens Gossip