Fuglsang: Det var en lortedag

6. etape i Tour de France så på forhånd ikke ud til at skulle blive afgørende for Astana-kaptajnen Jakob Fuglsang, men det skulle den vise sig at blive.

Allerede tidligt på etapen udgik Frederik Kessiakoff, som var udset en vigtig position som hjælper for Jakob Fuglsang. Med omkring 10 kilometer til mål røg så også Fuglsangs helt centrale hjælper til de kommende bjergetaper, Janez Brajkovic.

Sloveneren styrtede og kæmpede sig i mål næsten 11 minutter efter dagens vinder Andre Greipel. Med blodet løbende ned ad ansigtet og med tøj, som var flået i stykker blev han straks tilset af læge, og her måtte han indse, at han udgår af årets Tour de France.

Jakob Fuglsang undgik styrt, men tabet af Kessiakoff og Brajkovic sætter dybe spor hos Astana.

- Det var en lortedag, sagde Jakob Fuglsang, da han havde rystet den første skuffelse af sig.

- Det betyder, at jeg er mere eller mindre alene i bjergene. Vi snakkede om i morges, hvad Janez Brajkovic og Frederik Kessiakoff skulle hjælpe mig med, og nu ser det ud til at de væk. Det er ærgrerligt, sagde Fuglsang, da han endnu ikke vidste om Brajkovic ville udgå.

- Som jeg hele tiden har sagt, så skal vi ikke ud og skabe cykelløbet, men det er klart, at det gør ikke mine chancer bedre.

- Det betyder også, at jeg har mistet min værelseskammerat (Frederik Kessiakoff, red). Nu er vi en eller to ryttere mindre, og det bliver sværere og sværere for os. Vi er hårdt ramt, men heldigvis arbejder de ryttere der er tilbage hundrede procent for mig. Det var også takket være dem, at jeg kom tilbage efter styrtet i dag, sagde Fuglsang.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip