Fuglsang distanceret i spurten

Den danske Astana-rytter Jacob Fuglsang var med fremme i den afgørende massespurt på sjette etape af Catalonien Rundt, men da de afgørende meter mod mål skulle trædes i pedalerne, var han alligevel langt fra sejren.

På de afgørende meter skød Orica-GreenEdge-rytteren Simon Gerrans fra Australien frem fra en position som nummer tre og overspurtede belgieren Gianni Meersmann fra Omega-Pharma-holdet og franske Samuel Dumoulin fra AG2R. Fuglsang måtte nøjes med en niendeplads.

Selv om der var tale om en massespurt, kom feltet hjem i spredte grupper, og det betød, at den førende rytter i klassementet, Garmin-Sharps Daniel Martin, kunne øge forspringet en smule til 17 sekunder til Katushas Joaquim Rodriguez på andenpladsen.

På løbets sidste etape søndag, der går fra El Vendrell til Barcelona, hvor der sluttes med otte omgange på en rundstrækning på den godt 122 kilometer lange etape, er der bonussekunder til vinderen, så Rodriguez kan stadig nå at erobre løbets førsteplads. Men det kræver, at spanieren på hjemmebanen i Barcelona kommer væk fra sin irske modstander og vinder tid.

Dagens Gossip