Fuglsang faldt fra favoritgruppe: Dødhård etape

Det gik mest opad, da cykelrytterne tilbagelagde 210 kilometer på lørdagens kongeetape i Giro d'Italia. Danske Jakob Fuglsang (Astana) måtte også indse, at han ikke kunne følge med, da han ramte etapens næstsidste stigning.

- Fy for den lede! Jeg var ikke på toppen i dag og kunne godt se, at jeg ikke kunne få pulsen derop, hvor den gerne skulle. Det var lidt damage control. En hård dag. Jeg kunne mærke fra starten, at jeg ikke var super, siger Jakob Fuglsang til TV2 Sport.

14. etape bød på seks kategoriserede stigninger, og på den femte, der havde en gennemsnitlig stigning på 9,4 procent, kunne danskeren ikke længere følge med favoritgruppen.

- Det var en dødhård etape, og man kan se, at alle mand har kørt med alt, der var at køre med.

- Det bliver spændende fremad, og det er helt sikkert, at Chaves er stærkt kørende, og jeg tror godt, man kan regne med ham i morgen på bjergenkeltstarten, siger Astana-danskeren.

På trods af at Fuglsang faldt fra de forreste ryttere, ligger han fortsat på en tiendeplads.

Først over målstregen på kongeetapen i Dolomitterne var colombianeren Esteban Chaves (Orica-Greenedge).

Hollænderen Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) blev ny mand i den lyserøde førertrøje efter lørdagens etape. Han satte både førende Andrey Amador (Movistar) og favoritten Vincenzo Nibali (Astana) på den sidste stigning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip