Fuglsang føler sig på niveau med favoritterne

Og så Jakob Fuglsang. Danskeren vil nemlig ikke stå tilbage for Tour de France-favoritterne, efter han leverede et fornemt resultat i Criterium du Dauphine og sluttede på en samlet fjerdeplads.

- Der er stadig tre uger til Tour de France, men som det er gået i Dauphine, så vurderer jeg, at jeg er på niveau med dem og måske endda bedre end nogle af dem på nuværende tidspunkt, siger Jakob Fuglsang til BT.

For Astana-rytteren var resultatet i Dauphine en solid indsprøjtning selvtillid, der giver ro i sindet, inden strabadserne i Frankrig begynder den 29. juni på Korsika.

- Det var rigtig vigtigt for mig at vise over for holdet, at jeg er klar, og at de kan regne med, at jeg er der i Touren. Jeg vidste ikke helt, hvor jeg stod henne, inden vi startede i Dauphine, for jeg havde ikke kørt løb længe. Men nu giver det en stor ro, siger Fuglsang, der også kan mærke de positive vibrationer på Astana-holdet.

- De er rigtig glade for det. Det er næsten gået bedre end forventet. Jeg har fået tilkendegivelser fra team manageren (Guiseppe, red.) Martinelli, men også Vinokorouv har sendt mig en besked, hvor han siger tillykke med resultatet. De er alle meget positive.

Froome er favorit

Jakob Fuglsang ser dog stadig Chris Froome som favorit til at snuppe den øverste plads på Tour de France-podiet. Sky-rytteren vandt Criterium du Dauphine og satte ved et par lejligheder Saxo-Tinkoffs Alberto Contador til vægs.

- Froome er helt sikkert stærkere end Contador. Det er sådan rimelig tydeligt at se. Han er stærkere end alle mand. Det beviste han igen i går (på søndagens afsluttende ottende etape, red.). Jeg ved godt, at Contador var nede for at hjælpe Rogers, men det er ikke sikkert, at Contador ville have kunnet køre med Froome, hvis han havde forsøgt. Derfor kan det godt være, at det var smartere at hjælpe Rogers end få en ørefigen af Froome, men det er bare gætværk, siger Jakob Fuglsang.

Dagens Gossip