Fuglsang sparer kræfter for at komme i prikker

Jakob Fuglsang lever fint med et tidstab på næsten 10 minutter på 14. Tour de France-etape, for den danske Astana-rytter valgte nemlig selv at tage den med ro op over den sidste, stejle stigning i Mende.

Fuglsang har fjernet fokus på at få en god placering i det samlede klassement for i stedet at forsøge sig i kampen om bjergtrøjen, hvor han i øjeblikket indtager tredjepladsen efter Chris Froome og Joaquim Rodriguez.

- Jeg tænker da på bjergtrøjen, der hele tiden ligger i baghovedet. Det er en af grundene til, at jeg tog den med ro, siger Jakob Fuglsang.

Alle bjergpointene var i forvejen blevet plukket af etapens udbrydergruppe, og derfor var der ikke længere nogen gulerod at køre efter for bjergrytterne.

- Joaquim Rodriguez var heller ikke med i frontgruppen længere, så jeg tænkte, at hvis han sparer på kræfterne og lurer, så må jeg hellere gøre det samme. Derfor slap jeg nede i bunden af stigningen og kørte stille og roligt op over, siger Jakob Fuglsang.

Ud over den prikkede trøje har han også fortsat blikket rettet efter en etapesejr på en af de resterende syv etaper.

- Måske er etapesejren det letteste at gå efter. Bjergtrøjen bliver en meget hård kamp mod Rodriguez, men alt kan ske. I Alperne er der mange point at hente, og der bliver tingene afgjort, siger Jakob Fuglsang.

14. etape blev vundet af Stephen Cummings fra det sydafrikanske wildcard-hold MTN-Qhubeka.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip