Fuglsang tæt på sejren i italiensk etapeløb

22/04/2016

Jakob Fuglsang (Astana) kæmpede fredag som en desperat for at vinde det italienske etapeløb Giro del Trentino.

Den 31-årige dansker måtte dog nøjes med tredjepladsen i cykelløbet, der blev vundet af Mikel Landa (Team Sky).

Forud for 4. og afsluttende etape var Fuglsang ti sekunder efter Landa, og danskeren forsøgte gentagne gange at angribe og isolere spanieren.

Fuglsangs estiske holdkammerat Tanel Kangert lå før fredagens etape på andenpladsen med otte sekunder op til Landa.

De tre førende ryttere var alle med fremme, da finalen skulle køres efter 160 kilometer.

På opløbsstrækningen var det tæt på at gå galt for Mikel Landa, der tilsyneladende blev fanget bagude, da Tanel Kangert satte et angreb ind. Astana-rytteren holdt hele vejen og tog etapesejren og en bonus på ti sekunder.

Uheldigvis for esteren krydsede Landa målstregen som nummer tre, hvilket udløste fire bonussekunder. Dermed lykkedes det spanieren at holde fast i førstepladsen med et forspring på to sekunder til Tanel Kangert.

Jakob Fuglsang blev nummer fire på etapen og sluttede som en samlet nummer tre - 14 sekunder efter den spanske vinder.

Giro del Trentino fungerer som optakt til Giro d'Italia, der begynder den 6. maj.