Fuglsang vil forsvare Booms gule trøje

Lars Boom fra Astana tog fusen på favoritterne, da han stak af med knapt halvanden kilometer til mål på årets første etape af Post Danmark Rundt, som blev kørt tirsdag.

Hans eksplosive tråd på den sidste omgang i målbyen Holstebro gav ham et forspring på 49 sekunder ned til feltet. Dernede sad holdkammeraten Jakob Fuglsang, som inden løbet var udråbt til kaptajn og blandt favoritterne til det samlede klassement.

Den rollefordeling er dog ændret nu, hvor Boom har lagt sig i spidsen for løbet. Det siger Jakob Fuglsang inden onsdagens etape, der køres fra Ringkøbing til Aarhus og er 235 kilometer lang.

- Lars (Boom, red.) sagde i går, at han var klar til at køre klassement. Det er fint nok, for det er stadig en holdkammerat, så det har jeg ikke noget problem med, siger han.

Det kom dog som lidt af en overraskelse for Jakob Fuglsang, at han allerede efter første etape er 49 sekunder efter løbets førende rytter. Derfor mener han heller ikke, at hans egne chancer i løbet er særligt gode nu.

- Det kommer egentlig lidt bag på mig, at vi kom så langt bagud. Nu må vi se, men jeg tror, det bliver svært. 49 sekunder er lang tid, og Boom kører også en god enkeltstart, siger Jakob Fuglsang.

Derfor vil Astana-holdet forsøge at holde Lars Boom i den gule trøje på onsdagens etape, men det skal ikke koste for mange kræfter, siger Jakob Fuglsang.

- Vi skal se, om vi kan slippe for at føre for meget. Det kan være, vi sender nogen i udbrud, men vi vil ikke tage for meget kontrol til at starte med. Så vi skal lave så lidt som muligt, men stadig tage vores ansvar, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip