Fuglsangs forklaring på skuffende forår: Det har været koldt

Men resultaterne i denne sæson har mildest talt heller ikke været mindeværdige. En femteplads på første etape af Baskerlandet Rundt er den bedste hidtil, og selv erkender den danske rytter, at dette forår ikke har flasket sig, mens årsagen skal findes i, at det simpelthen har været for koldt.

- Noget af forklaringen på, at det ikke er gået, som jeg havde håbet på her i foråret, er, at det har været så koldt hele året, siger Jakob Fulgsang til Ekstra Bladet.

Mens Vincenzo Nibali skal indtage kaptajn-rollen under Giro d'Italia, skal Jakob Fuglsang tage sig af Tour de France, der starter i slutningen af juni. Og selvom målet 'kun' er en top 10-placering, har Fuglsang i baghovedet, at der helst skal præsteres. 

- Jeg vil også gerne vise holdet noget, så der ikke er nogen i ledelsen, der begynder at tænke: Var det nu også den rigtige fyr, vi satsede på?, fortæller den regerende danmarksmester i enkeltstart.

På søndag kører Jakob Fuglsang Liége-Bastogne-Liége, og efter Ardenner-klassikerne kører han kun etapeløbet Critérium du Dauphiné, før Tour de France starter den 29. juni.

Dagens Gossip