Fuglsangs overmand: Man må løbe en risiko for at vinde

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

Den belgiske cykelrytter Greg Van Avermaet tog lørdag en meriterende sejr, da han vandt linjeløbet ved OL i Rio foran danskeren Jakob Fuglsang.

12 kilometer før mål skulle man dog have en livlig fantasi for at forestille sig en spurt om sejren mellem netop de to, men voldsomme styrt banede vejen for den dansk-belgiske duel.

Italieneren Vincenzo Nibali og Sergio Henao fra Colombia styrtede på en nedkørsel på et tidspunkt, hvor de lå i front sammen med den senere bronzevinder Rafal Majka fra Polen.

Efter sejren pointerede Van Avermaet, at man er nødt til at tage chancer for at vinde et løb som lørdagens.

- Alle ville gerne vinde, og så er man nødt til at løbe en risiko. Nogle gik måske over grænsen. Vejene var ok, men havde man for meget fart på, kunne det være svært at komme igennem svingene.

- Jeg passede på mig selv. Jeg løb selv nogle risici, men ikke for mange, lyder det fra vinderen.

31-årige Van Avermaet har haft en fremragende sæson, der også bød på en etapesejr i Tour de France og tre dage i den gule førertrøje.

- Det var meget specielt at køre i den gule trøje i verdens største løb, men elsker man sport, vil man være den bedste, og at blive det i den olympiske by er en meget speciel følelse, siger Van Avermaet.

/ritzau/