Fuglsangs seltillid fik et boost

Det blev en lørdag i Critérium du Dauphiné med stærkt blandede følelser for den danske Astana-rytter Jakob Fuglsang.

På den ene side var det et boost til selvtilliden at køre fra løbets øvrige topryttere som Chris Froome, Alberto Contador og Richie Porte op mod Superdévoluy i direkte duel med Euskaltels Samuel Sanchez. Men på den anden side var det brandærgerligt at blive slået på stregen i kampen om etapesejren, hvilket Jakob Fuglsang da også erkendte efterfølgende over for sporten.dk. især fordi Sanchez så ud til at være godt brugt på de sidste stejle kilometer.

- Han led på den sidste stigning, men i sidste ende var det også vigtigt for mig at tage så meget tid i klassementet som muligt. Så jeg kunne heller ikke bruge for meget tid på at køre taktisk, fortæller Jakob Fuglsang.

Sanchez ligger langt tilbage i klassementet, så for ham gjaldt det ene og alene etapesejren. Og det satsede han 100 procent på.

- Jeg led meget, specielt på de sidste tre kilometer. Fuglsang var meget stærk, men jeg gav alt, hvad jeg havde for at besejre ham til sidst, siger den vindende Euskaltel-rytter således.

Jakob Fuglsang erkender da også, at Sanchez bare var bedst i spurten.

- Han er en klasserytter og er kendt for at have en rigtig god afslutning. Og det beviste han igen i dag, siger Jakob Fuglsang og vælger så at se positivt på, at han trods alt viste flaget hele vejen.

- Det her giver helt sikkert en god pejling på, at jeg ikke er helt galt på den, hvad angår Tour de France, og det er også rart at se, at alt det arbejde, jeg har lagt i at få formen op på det her niveau, har båret frugt. Så jeg ser positivt på det og håber, at chancen (for en etapesejr, red.) byder sig på et andet tidspunkt, siger Fuglsang.

Han vil ikke afvise, at han vil jagte en ny topplacering, når Dauphiné afsluttes søndag med 8. etape fra Sisteron til Risoul over 155,5 km med flere kategori 1-stigninger.

- Der er cykelløb til stregen, og er benene gode i morgen, vil jeg forsøge. Der er ikke mange sekunder op til dem, der ligger foran. Så det at kunne hente en top 5-placering eller i allerbedste fald en podieplacering er ikke helt umuligt. Jeg vil forsøge, hvis benene er til det. Men vi må se. Ellers kommer det til at handle om et forsvar af min sjetteplads, siger Jakob Fuglsang til sporten.dk.

Jakob Fuglsang er to minutter og fire sekunder efter den førende Chris Froome fra Team Sky, men danskeren har kun 15 sekunder op til Cofidis-rytteren Daniel Navarro Garcia på femtepladsen, og Team Saxo-Tinkoffs Michael Rogers er 27 sekunder foran Fuglsang.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip