Fuld fart på anlægsinvesteringer i Aarhus

Regeringen og Kommunernes Landsforening har aftalt, at anlægsloftet i kommunerne kan hæves. I Aarhus Kommune betyder det, at foden nu kan flyttes væk fra bremsen, så det samlede anlægsbudget i 2013 kan nå op på et historisk højt niveau - 2,2 mia. kroner. Et højt tempo i det kommunale byggeri sætter gang i økonomien og skaber job, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Borgmesteren har i dag fået Magistratens anbefaling til at øge anlægsbudgettet med 373 mio. kroner for 2013. Aarhus Kommunes samlede bruttoanlægsudgifter i 2013 vil herefter være på ca. 2,2 mia. kr. Det svarer til 2.000 - 3.000 fuldtidsstillinger.

Efter at anlægsloftet nu er hævet, forventes der ikke som hidtil at være behov for at iværksætte en proces for at udskyde anlægsprojekter fra 2013.

Gang i mange opgaver
Aarhus Kommune har i øjeblikket gang i mange anlægsopgaver – og endnu flere er på vej. Den største opgave er Urban Mediaspace, et projekt til ca. 2 mia. kr., som omfatter Dokk1, havnepladser, automatisk p-anlæg, frilægning af den sidste del af Aarhus Å mv. Derudover er kommunen i gang med genopretning af kommuneveje, skoleinvesteringer, velfærdsteknologi mv.

- Uden anlægsloftet slipper vi for at spilde en masse ressourcer på at udskyde og ændre projekter. I den nuværende situation med for høj ledighed må vi gøre, hvad der er muligt for at sætte gang i økonomien. Derfor er et højt tempo i det kommunale byggeri helt rigtigt – og med et historisk højt anlægsniveau på 2,2 mia. kr. sikrer vi 2.000-3.000 stillinger, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Dagens Gossip