Fuld kaptajn anholdt på russisk coaster i Øresund

Skrevet af admin

01/01/2016

Dagens topnyheder

Tre ansvarshavende medlemmer af besætningen på en russisk coaster, der fredag var på vej sydpå igennem Øresund, havde muligvis valgt at fortsætte nytårsfesten lidt for længe.

Kort før middag blev Forsvarets søredningstjeneste opmærksom på det cirka 100 meter lange russiske skib, som ikke sejlede på helt almindelig vis.

Og da man fik fat på skibet over radioen, fik man mistanke om, at besætningen var beruset, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Palle Jørgensen til Ritzau fredag aften.

- Vi får beordret fartøjet til at kaste anker, og tre personer bliver anholdt. Det drejer sig om skibets kaptajn, førstestyrmand og maskinmester, siger vagtchefen.

I alt var der ni personer om bord.

Politiets jurister skal nu vurdere, hvad der skal ske med de tre russere. Ifølge vagtchefen vil sådan en episode normalt udløse fængselsstraf.

- Det er en overtrædelse af søloven i og med, at de ansvarshavende på den russiske coaster har drukket så meget, at de ikke er i stand til at føre det her fartøj forsvarligt, lyder det fra Palle Jørgensen.

De tre anholdte er ved at blive afhørt på politistationen i Helsingør. Senere vil en blodprøve vise, hvor høj en promille sømændene havde i blodet, da de blev tilbageholdt.

Med jævne mellemrum griber myndighederne ind over for stærkt berusede førere af fragtskibe.

I andre sager med fulde skibsførere er det endt med bøder, og i nogle tilfælde er søfolk blevet frakendt retten til at udfolde sig i dansk farvand i en bestemt periode.

/ritzau/