Fuld kaptajn på russisk coaster i Øresund er fængslet

Skrevet af admin

02/01/2016

Dagens topnyheder

Lørdag er tre russiske besætningsmedlemmer, som fredag blev tilbageholdt af Nordsjællands Politi på grund af mistanke om alkohol i blodet, blevet fængslet.

Det oplyser vagtchef i Nordsjællands Politi Ulrik Linden til Ritzau.

- De er alle tre fængslet efter udlændingeloven. Kaptajnen er fængslet frem til 15. januar, mens de to andre er fængslet frem til 8. januar.

Det var Forsvarets søredningstjeneste som fredag blev opmærksom på det cirka 100 meter lange russiske skib, som ikke sejlede på helt almindelig vis.

Da man fik fat på skibet over radioen, fik man mistanke om, at besætningen var beruset, fortalte vagtchef ved Nordsjællands Politi Palle Jørgensen til Ritzau fredag aften.

- Vi får beordret fartøjet til at kaste anker, og tre personer bliver anholdt. Det drejer sig om skibets kaptajn, førstestyrmand og maskinmester, sagde han.

Hvor høj en promille de tre russiske mænd havde, vides endnu ikke, da blodprøverne bliver først behandlet mandag, oplyser Ulrik Linden.

Myndighederne griber med jævne mellemrum ind over for stærkt berusede førere af fragtskibe.

I andre sager med fulde skibsførere er det endt med bøder, og i nogle tilfælde er søfolk blevet frakendt retten til at udfolde sig i dansk farvand i en bestemt periode.

/ritzau/