Fuld mand på knallert fældet to gange i samme kontrol

Politiet i Syd- og Sønderjylland gennemførte fredag sidst på dagen en omfattende knallertkontrol i Sønderborg, Esbjerg og Varde.

Og især en enkelt mand tiltrak sig særlig opmærksomhed, hvilket endte med at han mistede sin knallert.

Manden kom kørende på sin ulovlige knallert og i påvirket tilstand, da han blev stoppet under aktionen i Sønderborg.

Der blev skrevet en sag, og han fik lov til at trække videre med sin knallert.

Men kort efter kom han kørende forbi den samme politikontrol igen, og så klappede fælden. Og det blev dyrt.

Dels kan han nu se frem til en meget stor bøde, men han står også til en ubetinget frakendelse af retten til at køre på en lille knallert. Dertil kommer, at politiet beslaglagde knallerten, da der var tale om en anden gangs forseelse inden for tre år.

I alt skrev politiet ni sager i Sønderborg, og der blev også noteret en spritbilist samt fem der brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen.

I Esbjerg blev der stoppet en ulovlig knallert, der kunne køre mere end 43 kilometer i timen.

I Varde lød fangsten på otte sager, hvor af to kørte med for meget spiritus i blodet, Fire kunne køre for hurtigt, og en enkelt knallert blev konfiskeret.

Politiets kontroller skete blandt andet på baggrund fra henvendelser fra borgerne i de berørte områder.

- Kontrollen, der løb over 4 timer, er en fortsættelse af en langvarig og målrettet indsats på knallertområdet. Indsatserne skal dels sikre borgerne en større tryghed i gadebilledet, ligesom den skal dæmme op for de trafikfarlige situationer, som de hurtige knallerter kan afstedkomme. Indsatsen viste, at fokus på dette område stadig er en nødvendighed, siger Kenneth Benfeldt, der er operativ leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Dagens.dk.

Han ser dog en fremgang i knallertkørernes opførsel i trafikken.

- Trods de mange sager ses der dog en tendens til, at det går den rigtige vej, idet der ved tidligere indsatser i samme periode sidste år blev taget langt flere knallerter, ligesom de sidste par måneders mange knallertindsatser giver stadig færre sager. En meget positiv udvikling, der forhåbentlig kan være med til at reducere antallet af trafikdræbte og alvorligt tilskadekomne yderligere i det kommende år, ligesom den utryghedsskabende knallertkørsel reduceres, siger Kenneth Benfeldt.

Dagens Gossip