Fulde charter-piloter tilbageholdt i Oslo: Skulle flyve 100 passagerer på ferie

Et fly til Kreta med charterpassagerer fra Oslo blev i morges forsinket, da det meste af besætningen ikke kunne bestå en promille-test. 

- Politiet konstaterede en promille, da de foretog en rutinekontrol i kl. 05.15, siger operationsleder i Romerike politidistrikt, Ronny Årstein, til VG

Det var både kaptajnen, 2. piloten og to stewardesser, hvor alkometeret slog ud, hvilket betyder, at promillen er over 0.2. 

De fulde medarbejdere var fra flyselskabet Air Baltic, der skulle flyve 100 passagerer på charterferie på Kreta for rejseselskabet Star Tour. 

- Vi fik en melding om, at der var mistanke om at besætningen skulle være påvirkede, og derfor valgte vi at foretage en kontrol, siger Torleif Skovereng fra Romerike politidistrikt til VG. 

- Vi skal nu afhøre besætningen og vudere, hvad der skal gøres. De er forsat i lufthavnen i Oslo, og de kommer ikke ud at flyve i dag, siger han. 

Passagererne nåede at checke ind og sad ved gaten, da de fik en melding om, at besætningen var syg og flyet ikke kunne lette. 

To af passagererne som VG har talt med så, at besætningen blev taget ud af flyet og ført ind i en politibil. 

En ny besætning blev tilkaldt, der kunne få passagererne sikkert frem. 

 

 

Dagens Gossip