To fundet døde på Mærsk-skib

Skrevet af admin

19/02/2014

Mest læste i dag

To sikkerhedsvagter er blevet fundet døde på det Mærsk-ejede containerskib Maersk Alabama.

Det melder politiet i Seychellerne ifølge CNN onsdag.

Containerskibet, der er portrætteret i Hollywood-filmen "Captain Phillips", var fortøjet ved Port Victoria i Seychellerne i Det Indiske Ocean. Mændene, der begge er amerikanere, blev fundet døde tirsdag.

Politiet i Seychellerne siger, at de døde sikkerhedsfolk var en del af en 24 mand stor besætning, der ankom mandag ved middagstid, og som efter planen skulle forlade containerskibet tirsdag.

- En obduktion vil blive foretaget i denne uge for at fastslå årsagen til deres pludselig død, mens politiet undersøger de mulige omstændigheder, der kan have ført til hændelserne, siger politiet.

Chefofficer ved den amerikanske kystvagt, Daniel Tremper, bekræfter at være blevet informeret om dødsfald af to amerikanske statsborgere.

- Vi sender vores medfølelse til familierne (af de to afdøde, red.). En efterforsker fra Coast Guard Activities Europe er i gang med en kystvagt-undersøgelse, men på grund af karakteren af episoden, er det alt, vi kan gøre lige nu, siger han.

Hændelsen bekræftes af Louise Münter, der er kommunikationschef hos A.P. Møller - Mærsk.

I en mail til blandt andre Ritzau lyder det, at årsagen til dødsfaldene dog ikke er relateret til skibsdriften eller til mændenes arbejde som sikkerhedspersonale for rederiet.

Begge mænd var ansat hos virksomheden Trident Group, og de var om bord på Maersk Alabama, fordi skibet færdes på dele af verdenshavene, hvor piratangreb sker med jævne mellemrum.

I 2009 blev Maersk Alabama kapret nær Somalia af pirater, som tog hele besætningen til fange. Det blev også forsøgt kapret af pirater i 2010 og to gange i 2011.

Skibet, der har det formelle navn MV Maersk Alabama, er bygget i Taiwan og blev indregistreret i Danmark i 1998. Skibet har siden 2004 haft fast havn i byen Norfolk i staten Virginia i USA.

/ritzau/