Fundet i sportstaske: Hittebarns forældre har stadig ikke meldt sig

Men der er ikke meget, der tyder på, at forældrene vil reagere.

»Jeg tror ikke, at det kommer til at ske,« siger Klaus Wilmann, der er centerchef i Center for Familiepleje i Københavns Kommunes socialforvaltning.

Pigen blev efterladt mellem to parkerede biler 31. januar, og tre dage senere var den cirka 3,5 kilo tunge baby sendt i plejefamilie.

»Det er en erfaren plejefamilie, som vi kender rigtig godt, og som vi har arbejdet sammen med i en årrække. De bor på Sjælland, og vi har derfor mulighed for at besøge dem relativt ofte for at kunne følge med i den lilles liv,« siger Klaus Wilmann.

Han har ved selvsyn konstateret, at den lille pige er kommet sig over den omtumlede start på livet.

»Hun trives, vokser og har det godt. Jeg havde selv lejlighed til at se hende for 14 dage siden, da plejefamilien var til et møde herinde og havde hende med. Hun var meget sød og smilende og virkede meget tryg, da hun lå og kiggede op på sin plejemor,« siger Klaus Wilmann.

Men der er udsigt til, at den cirka to en halv måneder gamle pige snart skal finde sig til rette hos en ny familie, da plejefamilien ikke er i spil som adoptionsfamilie.

»Det er der forskellige grunde til, blandt andet noget med alder. De er et andet sted i deres liv, så det er slet ikke en mulighed,« siger Klaus Wilmann.

Forældre, der vil bortadoptere deres barn, eller som i dette tilfælde efterlader deres barn på gaden, har en »fortrydelsesret« på tre måneder, hvor de kan henvende sig til myndighederne og gøre krav på deres efterkommer. Derefter overgår sagen til staten, der står for at finde en adoptivfamilie. Og det virker til, at der er interesse for hittebarnet fra Valby.

»Lige da hun blev fundet, var der flere fra plejefamilier, der gerne ville tage hende. Og der har også været et ægtepar, der har henvendt sig, fordi de gerne ville adoptere hende, så dem har vi henvist til at gå igennem det system, der håndterer adoptioner,« siger Klaus Wilmann.

Han vurderer, at der vil gå »nogle måneder«, inden der er en adoptivfamilie klar. Og derefter vil der formentlig gå yderligere måneder, inden pigen får en ny vugge at sove i.

»Hun får lov til at blive boende hos vores plejefamilie, indtil vi får at vide, at der er en adoptivfamilie. Og så laver vi en ind- og udslusning, så hun lærer den nye familie at kende og ikke får et for voldsomt brud i sin tilværelse,« siger Klaus Wilmann.

Det er uvist, hvor pigen kommer fra, men hun ligner ifølge centerchefen »et barn, der kan komme fra flere steder i Europa«.

Dagens Gossip