Fup og svindel: Advarsel mod fupbutik på nettet

Advarslen drejer sig om netbutikken Airjordansalg.dk, som e-mærket i dag advarer mod.

- Det er en klassisk fupbutik, som du bør holde dig langt væk fra, lyder det fra e-mærket, der står for en mere sikker handel på nettet.

Netbutikken lokker med lækre kondisko, og priserne er sat meget ned.

Men det nytter jo ikke, hvis du aldrig ser varerne efter at have indbetalt dine penge.

- Hvert år forsøger udenlandske it-svindlere ved hjælp af falske netbutikker og lidt for gode tilbud at franarre danske forbrugere penge og bankoplysninger. Tendensen er desværre stigende og hvert år hjælper vi mange forbrugere ud af kløerne på fupmagerne, skriver e.mærket.

LÆS OGSÅ: Se de tåkrummende pinlige billeder: Så dumme er folk på Facebook

E-mærket har i øvrigt disse syv gode råd omkring handel på nettet:

1 - Produktnavne i adressen

Produktnavn i webadressen er ofte tegn på svindel. Vær derfor altid på vagt over for adresser som f.eks. www.mulberrytaskeoutlet.info eller www.canada-goosejakke.com.

2 - Stave- og sprogfejl

Falder du over dårlige formuleringer så som: "fri fragt på alle punkter" eller "køb 2 få 1 gratis sæt hænder", er det som oftest et tegn på, at hjemmesiden er fup.

3 - Flad hjemmeside med døde logoer

De fleste fup-hjemmesider er teknisk dårlige. Tjek derfor, at links og logoer virker - er der et e-mærke så klik ALTID på logoet - har vi godkendt netbutikken kommer du over på en certifikatside, som bekræfter det.

4 - Mangelfulde oplysninger om virksomheden

På en seriøs netbutik skal der være kontaktoplysninger og adresse på virksomheden. Er hjemmesiden skrevet på dårligt dansk, virksomheden bosat i f.eks. Kina, eller bor de på Denmark Road nummer 12, så skal dine alarmklokker ringe.

5 - Alt for gode tilbud

Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er der stor sandsynlighed for, at det også er det, så brug altid din sunde fornuft, inden du trykker på køb knappen.

6 - Falske betalingsmuligheder

Fup-hjemmesider reklamerer ofte med mange betalingskort, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes. Betal aldrig forud med bankoverførsel, check eller lignende.

7 - Reklamer på Facebook

Mange fup-hjemmesider reklamerer via Facebook, så vær altid kritisk over for disse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip