Fuppede Vatikanet som falsk biskop

Den pavelige Schweizergarde måtte mandag eskortere en mærkværdig mand ud fra et møde bag lukkede døre i Vatikanet i Rom, hvor han havde forsøgt at snige sig med iført en falsk bispekåbe.

Fupbiskoppen, som blev forvist fra stedet, hedder i virkeligheden Ralph Napierski. Men han præsenterede sig som biskop Basilius fra den "italienske ortodokse kirke" - en kirke, der ikke eksisterer.

Før manden blev afsløret som en fupmager, sludrede han med præster og kardinaler, som ankom til mødet, og han lod sig også fotografere med nogle af dem.

Derudover udtalte den falske biskop sig også til journalister om pædofiliskandalerne, der har rystet den katolske kirke.

Det sker efter, at kardinaler fra hele verden fredag begyndte at forberede sig på det såkaldte konklave, hvor de skal vælge en ny pave. Den aldrende Benedikt XVI er nu officielt ophørt med at være overhoved for den katolske kirke.

Breve er blevet sendt ud til kardinalerne med invitationer til møder i denne uge, hvor der skal fastsættes en dato for konklavet, der finder sted i det rigt udsmykkede Sixtinske Kapel i Vatikanet.

Møderne vil også give mulighed for at se de mulige pavekandidater an.

Ghaneseren Peter Turkson, nigerianeren Francis Arinze og brasilianeren Odilo Scherer, der er ærkebiskop i São Paolo, har været nævnt blandt favoritterne i feltet.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip