Fusk i boligprogram: Potentielle købere er statister

I tv-programmet "Hjælp - mit hus skal sælges" forsøger eksperter at hjælpe fortvivlede danske boligejere med at komme af med deres ofte håbløse huse i en fart. Men TV3 pynter gevaldigt på sandheden, når programmet ruller over skærmen. Det skriver dr.dk.

Som en fast del af boligprogrammet "Hjælp - mit hus skal sælges" præsenterer TV3 flere potentielle boligkøbere, der kommer og vurderer boligen - både inden og efter eksperterne har renoveret huset.

LÆS OGSÅ: Afslører hiv-diagnose: Sådan så min familie og venner ud - se billederne

Nu afslører DR's tv-program Detektor, at de mange såkaldte boligkøbere ingen intentioner har om at købe husene, for de fleste medvirkende er statister, der er hyret af TV3.

Flemming Klausen er en af de statister, der har medvirket i boligprogrammet, og han fortæller følgende om oplevelsen:

LÆS OGSÅ: Ups: Legetøjsslange måtte hentes af Falck

- Det er lidt fup og fidus. Vi var jo ikke potentielle købere nogen af os i det der køberpanel. Vi var jo ringet ind til lejligheden, hvis man kan sige det sådan, siger han til Detektor ifølge dr.dk.
 
Detektor har fundet mindst 18 statister, der har medvirket i programmet. Hverken seerne eller de håbefulde husejere får at vide, at der er tale om statister.

LÆS OGSÅ: Hvor skal du hen på ferie?: Se listen over de 10 farligste byer

Lektor i TV-tilrettelæggelse ved Danmarks Journalisthøjskole Mette Sejsbo kalder det for vildledning.

- Den kontrakt, der bliver indgået med seerne om, at det er almindelige mennesker, der sælger og nogle almindelige mennesker, der kommer og vil købe. Og den kontrakt er brudt, hvis det ikke er sandheden, siger Mette Sejsbo til dr.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

TV3's tilrettelæggere af "Hjælp - mit hus skal sælges" forklarer over for Detektor, at de ikke bevidst manipulerer.

"Familiernes ejendomme har haft så lange liggetider, at indkalder vi til åbent hus, kommer der desværre ikke nogen, og det har der ikke gjort længe. Vi inviterer derfor folk ind - også statister som et køberpanel", skriver TV3 til Detektor ifølge dr.dk.

Dagens Gossip