Fyldte ananas med krydret kødsauce - et sikkert hit for store og små

Kødsovs er et sikkert hit blandt familiens mindste. Her er det i en ny udgave, som får den indre "vildmand" frem.

Til 4 personer skal du bruge:
500g hakket oksekød
400g løg
8 fed hvidløg
300g gulerødder
300g rød og orange peberfrugt
200g frisk spinat
Smag til med en god mild karry, stødt gurkemeje, stødt mild paprika, havsalt og limesaft
Olivenolie til stegning
1 mellemstort blomkål (ca. 500g renset vægt)
2 mellemstore ananas (modne)
100g cashewnødder

Sådan gør du:

Udhulning af ananasskallen
Halver ananasen på langs.

Skær ned langs siderne og bagefter i tern henover ananaskødet – skær IKKE hele vejen ned igennem i skallen.

Når ananasmidten er ridset i tern, kan kødet nu forholdsvist nemt ’scoopes’ op med en spiseske.

Stokken er lidt svær at løsne, men det er muligt. Brug ’stok-stykkerne’ og ca. halvdelen af det resterende ananaskød til denne ret og gem resten til noget andet.

Skrab/udhul desuden ananasskallen yderligere med spiseskeen.

Gem saft og snask fra skallen til kødsaucen.

Skær det resterende ananaskød (det, der skal bruges i denne ret) i fine tern.

Fyld
Pil løgene og hvidløgsfedene. Skær løgene i fine tern og hvidløgsfedene i tynde skiver.

Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.

Halver peberfrugten, fjern stilk, frø og stole og skær kødet i fine tern.

Skyl spinatbladene.

Svits løg og hvidløg af i olivenolie.

Tilsæt hakkedekødet og brun det af.

Tilsæt gulerod, peberfrugt og spinat til kødblandingen.

Lad blandingen stege under omrøring til grøntsagerne er kolapset og gennemstegte.

Rens blomkålet og findel det i buketter. Kom buketterne i en foodprocessor og blend dem til riskornsstørrelse – brug gerne ’pulse’-funktionen.

Tilsæt karry, gurkemeje, paprika, havsalt og limesaft og vend godt rundt i retten.

Tilsæt ananasternene samt saft og snask fra ananasskallen.

Tilsæt efterfølgende blomkålsrisene.

Lad fyldet stege videre under omrøring indtil blomkålsrisene er møre.

Smag fyldet endeligt til. Andet fyldet i de tomme ananasskaller og drys med lidt cashewnødder.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip