Fyldte fly sikrer Norwegian fordobling på bundlinjen

Det norske luftfartsselskab Norwegian kan glæde sig over fremgang i andet kvartal af 2016 på både top- og bundlinje.

Det fremgår af selskabets regnskab torsdag morgen.

Norwegian noterede sig i kvartalet en omsætning på 6632 millioner norske kroner, og det er en fremgang på 13 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Derudover viser regnskabet, at resultatet før skat blev fordoblet sammenlignet med samme periode året før. På bundlinjen kan Norwegian vise 930 millioner norske kroner mod 456 norske millioner sidste år.

Resultatet kan skyldes, at man i andet kvartal noterede sig en passagerfremgang på 11 procent til i alt 7,7 millioner rejsende.

Samlet havde Norwegian en rekordhøj belægningsgrad i flyene, hvor 88 procent af alle tilgængelige sæder blev solgt.

Det norske selskab er især vokset uden for Skandinavien, hvor der er blevet oprettet baser og nye ruter. Det betyder, at passagervæksten har været størst i USA og Spanien.

Bjørn Kjos, selskabets administrerende direktør, siger i regnskabet, at han er "meget tilfreds med resultatforbedringen og belægningen".

Han tilføjer dog, at markante ekstraomkostninger til leje af fly og kompensation til passagerer drypper lidt malurt i bægeret.

- Når denne sommer er ovre, vil de indlejede fly blive udfaset, og vi ser positivt på udviklingen fremover i form af bookinger og forsalg de næste måneder, lyder det.

I andet kvartal steg leasingomkostninger med 23 procent til 642 millioner norske kroner fra 520 millioner norske kroner samme kvartal sidste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip