Fyn overvejer at rykke vinterferien

Skal det være uge 7 eller uge 8?

Odense Kommune vil gerne flytte skolernes vinterferie fra uge 8 til 7. Resten af landet har vinterferie i uge 7, og derfor giver det mening at Fyn lægger vinterferien i samme uge.

Det mener Odense Kommunes borgmester Anker Boye (S). Han vil i dag på et borgmestermøde overbevise sine fynske kolleger om sin ide:

Det er et af de store spørgsmål på dagens borgmesterforum i Nyborg, hvor Odense-borgmester Anker Boye vil fortælle om Odenses planer med at flytte vinterferien for byens skoler og institutioner fra uge 8 til uge 7.

Og Anker Boye håber, at de fleste af kommunerne vil være med på ideen, siger han til DR Fyn.

Der vil ikke blive truffet nogen fælles beslutning på borgmester-mødet i dag, men Odense kommune har selv vinterferierykningen på dagsordenen på onsdagens økonomiudvalgmøde. Her er det til drøftelse. Vi vil stadig vente på de andre kommuner, lyder det fra Anker Boye.

Anker Boye lægger nemlig op til, at det først bliver fra 2015, at de fynske børn kan holde fri i uge 7 i stedet for 8.

Og der er opbakning.

Det viser en rundringning, som DR Fyn har foretaget. Redaktionen har talt med borgmestrene i syv ud af de resterende ni kommuner. Og alle pånær en borgmester er allerede nu inden mødet parat til at rykke ferien.

En af de kommuner, der er positive over for ideen, er Assens. Borgmester Finn Brunse.

Dog er er en betingelse ifølge Assens-borgmesteren. Der skal være fælles fodslag om tingene blandt de fynske kommuner.

- Det ville være dumt, hvis ikke flytningen gjaldt på hele Fyn, siger han til DR Fyn.

 

Dagens Gossip