Fynbo fængslet for fremstilling af skunk

Retten i Odense har onsdag valgt at varetægtsfængsle en 44-årig mand i en sag om besiddelse og produktion af skunk.

Skunk er hampplanter, som dyrkes under særligt gunstige forhold, hvorved de opnår et højt indhold af det euforiserende stof THC, som også er det virksomme stof i hash og marihuana.

- Han er sigtet for besiddelse og fremstilling af 25,75 kilo planter. Vi har endnu ikke omregnet det til, hvor meget hash det svarer til, fortæller anklager Stephanie Reby til Ritzau.

Den 44-årige mand blev anholdt tirsdag i Ørslev ved Ejby. Ifølge sigtelsen fra Fyns Politi er skunkfremstillingen foregået på privatadressen.

Manden er sigtet efter straffelovens skærpende bestemmelse om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, blandt andet fordi han efter politiets opfattelse har avlet planterne med henblik på salg.

Stephanie Reby ønsker ikke at røbe sagens nærmere detaljer, fordi dommeren i Odense bestemte, at retsmødet skulle foregå for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen.

Den 44-årige skal foreløbig sidde fire uger bag tremmer. En afgørelse, som han har valgt at acceptere, selv om han havde muligheden for at kære til Østre Landsret.

Midt i oktober beslaglagde Syd- og Sønderjyllands Politi 700 skunkplanter på en adresse i Tjæreborg ved Esbjerg. En 18-årig mand er sigtet i sagen.

Politiet har for nylig oplyst, at man siden af 2007 har afsløret 154 skunk-gartnerier. Alene i løbet af det seneste halvandet år har politiet opdaget 64 skunkfarme.

I en stor del af de skunksager, som politiet har opklaret, har gerningsmændene haft vietnamesisk baggrund. Politiet har oplyst, at det er tilfældet i 40 procent af sagerne.

/ritzau/

Dagens Gossip