Fynsk kirke tager ung mands gravsten i pant: 'De bruger rockermetoder'

En fynsk familie fik sig en meget ubehagelig oplevelse, da de i går var taget hen på Vissenbjerg Kirkegård for at aflægge et besøg ved Christian Wohlins gravsted. 

Gravstenen til deres familiemedlem, der døde i en alder af blot 31 år, var væk.

Den manglende gravsten fik Enya Wohlin, der er søster til den afdøde mand, til at skrive en efterlysning på Facebook i et desperat forsøg på at finde frem til stenen, som hun var overbevidst om var blevet stjålet om natten.

Over 6.000 mennesker delte opslaget på det sociale medie, før familien fik sandheden at vide om den manglende gravsten.

Vissenbjerg Kirke havde taget gravstenen som pant, da de manglede at modtage betaling for nogen småsten ved gravstedet.

Familien havde ikke betalt regningen på 125 kroner, og derfor måtte de ved besøget på kirkegården kigge langt efter stenen.

- Det første, jeg tænker, er, at det her kan ikke være rigtigt. Sønnen på ni år ser jo stenen er stjålet, siger Enya Wohlin til TV2/Fyn.

Læs også: Annelie i sorg: Myndighederne vil fjerne søns lyserøde gravsten

- Hvorfor har de ikke fortalt, at de har taget det i depot? Det er en sten til 20.000 kr. Hvordan kan de bare gøre det, spørger Enya Wohlin og kalder det for rockermetoder.

Hun forklarer, at familien nu vil klage over fjernelsen af den omkring 70 kilo tunge sten, der dog nu er tilbage ved graven.  

Den fynske kirke bekræfter, at stenen blev fjernet på grund af de manglende 125 kroner, som kirken flere gange forsøgte at få i hus ved at sende fire rykkerbreve til familien.

- Det er den sanktionsmulighed, vi har, og det er jo ikke sådan, at vi smider stenen væk, siger menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen.

Den efterladte søster forklarer til TV2/Fyn, at familien troede, at de havde betalt regningen.

- Vi gider da ikke snyde for 125 kr. Det er guds hus. Jeg skal ikke komme og tro, at min bros gravsten er stjålet. Vi har været utrøstelige. Vi har ikke kunnet sove og har haft ondt i maven, siger Enya Wohlin.

Se opslaget her: 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

OPDATERING - Gravstenen er nu fundet - tak for hjælpen allesammen <3Hjælp mig med at hjælpe Enya Wohlin.Det er så...

Opslået af Charlotte Drue på 10. marts 2016

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip