Fynsk læge frataget jobbet: Omskar drengebørn i uhumsk baglokale

Skrevet af Emil Ryttergaard

25/10/2016
Foto: Shutterstock læge
Foto: Shutterstock læge
Lægen skar i skrigende smådrenge med defekt udstyr i klamt baglokale uden håndvask.

Mest læste i dag

En fynsk læge, Said El-Batran, mister nu retten til at udføre omskæringer af små drengebørn. 

Det sker, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed nu træffer afgørelse baseret på et kontrolbesøg hos en ikke-registret sundhedsklinik i Århus i starten af denne måned, skriver mx.dk

I redegørelsen fra Sundhedsstyrelsen skrives der således: 

- Klinikken fremstod uhygiejnisk med snavset operationsleje.. det blev konstateret, at der ikke var håndvask eller anden form for rindende vand installeret. Ydermere blev det konstateret, at du opbevarede journalmateriale alene på din mobiltelefon, lyder det i afgørelsen. 

Læge har stribe af klagesager bag sig
Det er ikke første gang, at Said El-Batran er i sundhedsmyndighedernes søgelys. Både Esbjerg, Viborg og Kerteminde Kommune har allerede klaget over lægens uforsvarlige praksis.  

Blandt andet har flere kommuner indberettet lægen for at foretage omskæringer i hjemmet, og i visse tilfælde på folks køkkenborde, skriver mx.dk. 

Praktiserende læge i Kerteminde Michael Schmidt har to gange politianmeldt Said El-Batran for at operere hans patienter på den facon. Senest var det i marts 2015 for omskæring af en treårig dreng hjemme hos moderen. 

- Jeg meldte ham til politi og sociale myndigheder, da jeg blev kontaktet af en vagtlæge, som var direkte rystet over, hvad hun havde set, efter hun havde fået en omskåret dreng på tre et halvt år ind i chok. De var mødt op fire-fem hærdebrede mænd, der holdt sønnen, mens han skreg i vilden sky under omskæringen, der foregik hjemme hos familien, siger Michael Schmidt.