Fynsk og sjællandsk sparekasse vil fusionere

Hvis Sparekassen Sjællands købstilbud til Sparekassen Faaborg går igennem, vil sjællænderne overtage det fulde ejerskab af fynboerne.

Det vil ifølge de to sparekassers egen opgørelse gøre dem til Danmarks 10. største pengeinstitut. Det samlede forretningsomfang udgør 32 milliarder kroner.

Og de to sparekasser mener selv, at de "på alle måder" passer godt sammen.

- Både Sparekassen Sjælland og Sparekassen Faaborg ønsker at udvide forret­nings­­omfanget, og ved at samle kræfterne er der et stærkt økonomisk fundament til at realisere visionerne, skriver de to sparekasser i en fælles fondsbørsmeddelelse ifølge Ritzau Finans.

- Det er samtidig en fremtidssikret konstellation, der imødekommer kommende krav til at drive pengeinstitut i Danmark, forsikres det.

Bestyrelsen i Sparekassen Faaborg anbefaler sine aktionærer at tage imod tilbuddet.

For at fusionen kan gennemføres, kræves det desuden, at Sparekassen Faaborg ophæver sine stemmeretsbegrænsninger. Det ønsker bestyrelsen skal ske på en ekstraordinær generalforsamling.

Ledelserne forventer, at købstilbuddet vil løbe til midten af august. Sparekassen Faaborgs administrerende direktør, Claus Sejling, skal efter planen fortsætte som direktør for Sparekassen Faaborg, der bliver et datterselskab til Sparekassen Sjælland.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip