Fynsk sexkrænker skal give piger 203.200 i erstatning

Skrevet af admin

19/11/2014

Mest læste i dag

203.200 kroner plus sagsomkostningerne skal det koste den fynske sexkrænker Claus Jensen, at han har samlet to skolepiger op i sin røde bil og krænket dem seksuelt i efteråret 2012.

Det besluttede Retten i Odense onsdag, hvor der faldt dom i den meget omtalte krænkersag.

Pengebeløbet kommer oven i, at han skal sidde i fængsel på ubestemt tid. 41-årige Claus Jensen, tidligere Nis Bekker Hansen, er nemlig blevet idømt en forvaringsdom.

Den 11-årige pige, som Claus Jensen samlede op i Øster Skerninge den 26. oktober 2012, får 103.200 kroner i erstatning for tort.

De 3200 kroner skal hun have som erstatning for psykologhjælp, som hun har modtaget efter overfaldet. Ifølge hendes bistandsadvokat har hun været kraftigt psykisk påvirket af episoden.

Den anden pige, som Claus Jensen samlede op i Refsvindinge 14. november samme år, får 100.000 kroner i erstatning for tort.

Pigernes bistandsadvokat, Anne-Birgitte Bjerre-Olsen, har tidligere i retssagen krævet, at de to piger skulle have 150.0000 kroner hver i erstatning.

- Uanset hvilket erstatningsbeløb pigerne får, kan det kun blive et plaster på såret. Et krav om tortgodtgørelse kan aldrig læge de ar, som de her piger har på deres sjæl og vil have for altid, har bistandsadvokaten sagt under retssagen, som begyndte i starten af november.

Claus Jensen er også blevet dømt for at have forsøgt at voldtage en britisk kvinde i Odense 20. oktober tidligt om morgenen, men hun slap væk ved at råbe "you're not fucking taking me".

Bistandsadvokaten krævede, at hun skulle have 40.000 kroner i erstatning, men det imødekom retten ikke, da overgrebet havde været meget kortvarigt, og det ikke lykkedes Claus Jensen at få den britiske kvinde med ind i sin røde bil.

Claus Jensen har bedt om betænkningstid til at finde ud af, om han vil anke dommen om forvaring til landsretten eller ej.

/ritzau/