Fynsk sexkrænkers far: Jeg er dybt forfærdet

Skrevet af admin

13/11/2014

Mest læste i dag

Faren til den tiltalte i en fynsk sexkrænkersag er dybt forfærdet over det, der er sket.

Det har han sagt i en mentalerklæring, der er blevet udarbejdet om hans søn, manden i den røde bil, som den 41-årige tiltalte CJ er blevet kendt som.

CJ er tiltalt for at have krænket to piger på 10 og 11 år seksuelt i sin røde bil i efteråret 2012 samt for voldtægtsforsøg på en kvinde og for at have sprængstoffer i sin lejlighed på Fyn. Han blev opdaget 1. juli 2013, da der udbrød brand i hans lejlighed.

Retssagen mod ham begyndte i Retten i Odense i sidste uge og fortsatte mandag, onsdag og torsdag i denne uge.

Forsvarer Linda Christensen fortæller, at CJ ifølge faren havde et hashmisbrug i sine yngre år, men ellers var der ingen problemer, ud over at han ikke kunne koncentrere sig om skolearbejdet.

Da forældrene blev skilt, boede han kort tid hos faren, før han flyttede hjem til sin mor. Faren vidste ikke hvorfor.

Derefter levede sønnen et omflakkende liv, og faren blev klar over, at sønnen havde psykiske problemer. Flere gange forsøgte han at henvende sig til myndighederne, men uden held, da sønnen var blevet myndig.

Faren har de seneste år selv forsøgt at tale med ham, men CJ drejede hele tiden samtalen ind på religiøse og filosofiske emner, som han var blevet interesseret i.

I mentalundersøgelsen har CJ's mor udtalt via mail, at CJ havde det meget svært efter forældrenes skilsmisse for mange år siden. Da CJ fyldte 40, var han ifølge moren meget deprimeret og var trist over, at han ikke var blevet til noget.

Ifølge mentalundersøgelsen har CJ haft flere job. Han har blandt andet været ansat i en børnehave, han har taget en HF-eksamen og begyndte på at uddanne sig til datamatiker og læge. Men han mistede interessen for begge dele. Derefter prøvede han at leve af pokerspil.

Siden han fik diagnosen ADHD for få år siden, har han været forsørget af det offentlige.

En mentalundersøgelse slår fast, at tiltalte ikke var sindssyg, da han krænkede de to skolepiger, og at han heller ikke er det i dag. Tiltalte har under hele retssagen hævdet, at han var psykotisk i perioden, hvor han forgreb sig på pigerne.

/ritzau/