Fynsk våbentyveri hos politiet stadig en gåde

Våbenskabet på stationen var angiveligt ikke boltet fast, og derfor var det ifølge TV 2 nemt for tyvene at snuppe skabet, der indeholdt tre tjenestepistoler og tilhørende ammunition.

Men heller ikke tyverialarmen gik i gang, forklarer chefpolitiinspektør hos Fyns Politi, John Jacobsen.

»Vi er ved at lave en redegørelse, ikke bare omkring, hvorvidt det har været boltet eller ej, men også i forhold til den tyverialarm, der ikke virkede. Så vi laver en samlet redegørelse for, hvordan det har kunnet lade sig gøre i forhold til de sikringsforanstaltninger, man skal have,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Rigspolitiet skal sammen med Fyns Politi tage stilling til redegørelsen og derved slå fast, om våbenloven er overtrådt, fordi våbenskabet ikke var boltet fast.

Efter tyveriet har politiet opsnappet to af de tre pistoler. Men yderligere information er John Jacobsen sparsom med.

»Det eneste, jeg kan sige, er, at vi har fundet to pistoler, der stammer fra det indbrud, men fordi vi er i gang med efterforskningen, kan jeg hverken sige hvor de er fundet eller hvordan,« siger han.

Han løfter dog sløret for, at der ved samme indbrud blev taget tre politiradioer, som dog alle er tilbage på politiets hænder igen. Og at alle de øvrige genstande, der fulgte med tyvene ud af politistationen, også er fundet - med undtagelse af den sidste pistol.

Hvornår redegørelsen ligger klar, kan John Jacobsen ikke sige noget om, fordi der venter mange tekniske undersøgelser.

Tyveriet har også givet anledning til at kigge på de andre politistationer på Fyn.

»Det fremadrettede er, at det selvfølgelig får os til at se nærmere på, hvordan det ser ud i øvrigt i politikredsen. Om vi er på det niveau, hvor vi skal være,« siger han.

Dagens Gossip