Fynsk villaejer fandt giftig skorpion i gammel parasol

En villaejer i Næsby ved Odense fandt onsdag en skorpion i en parasol i sit haveskur, skriver TV2 Fyn. Der er efter alt at dømme tale om en giftig skorpion.

Terrariet i Vissenbjerg har fået skorpionen indleveret, og her fortæller chefdyrepasser Jonas Caspersen, at man først antog, at der var tale om en skorpion af arten almindelig gul skorpion.

- Nu har vi haft den til en ekspert i Norge ved et universitet deroppe, og han mener, at det er en lidt anderledes art. De minder så pokkers meget om hinanden, og det her er sådan et ungdyr, hvor det er forholdsvist svært at se, siger Jonas Caspersen.

Har den norske skorpionekspert ret, er der tale om en giftig lille fyr. Dens stik lægger dog ikke raske voksne i graven.

- Den kan selvfølgelig være dødbringende for børn og ældre, og man vil få et smertefuldt stik. Men almindeligt sunde og raske mennesker vil ikke dø af det, fortæller chefdyrepasseren.

Skorpionen lever ikke frit i Danmark, og derfor er det ifølge Jonas Caspersen noget af et mysterium, hvor den kommer fra.

Skorpionen vil foreløbig frem til lørdag kunne ses på Terrariet i Vissenbjerg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip