Fyrede tillidsfolk får 150.000 kroner

Det er resultatet af et forlig med 3F, der giver hver af de to murere 75.000 kroner i godtgørelse. Det skriver fagbladet3f.dk i dag.

De to tillidsfolk Christian Nielsen og Christian Sørensen blev fyret i oktober sidste år, efter at de havde fremsat kritik af sikkerheden på pladsen.

- Det forlig, der er indgået med 3F, afspejler sagens alvor. Man ser normalt ikke beløb på de størrelser, siger Jacob Scavenius, faglig sekretær i 3F's byggegruppe.
Christian Nielsen, havde gjort Pihl & Søn opmærksom på, en række kritisable sikkerhedsforhold. Sikkerheden på pladsen var mangelfuld. Der var blandt andet tale om manglende brug af faldsikring og store mængder af gasbetonstøv.

Christian Sørensen bakkede op om den dårlige sikkerhed.

Sikkerhedsledelsen reagerede ikke på de skriftlige påtaler om brud på sikkerheden, men der gik ikke lang tid, før de to tillidsvalgte stod med en fyreseddel i hånden.
Sammen med ni andre ansatte forlod de to murere byggepladsen 5. oktober 2012, tre dage efter modtagelsen af fyresedlen. Tilbage på pladsen var seks mand.

3F gik ind i sagen med henblik på, at man ikke kan fyre tillidsvalgte, hvis arbejdsstyrken er på mere end fire mand.

Freddy Ridderhaugen, faglig sekretær i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening mener at sagen har været meget ømtålelig.

- En arbejdsmiljørepræsentant er bundet af lovgivningen. Man kan kun skifte personen ud, hvis alle parter er enige om det, siger Freddy Ridderhaugen.

Pihl & Søn, har ikke ønsket at kommentere på sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip