Fyret for at købe en pakke rugbrød

46-årige Laila Wiese Nielsen, der har været tillidsrepræsentant på Aabenraa Kommunes Entreprenørgård gennem 12 år, er blevet fyret hos Aabenraa Kommune.

Kommunen ville tilsyneladende af med hende, skriver fagbladet 3F.

Hun har gennem 20 år trofast arbejdet i entreprenørgården. I efteråret 2012 får hun dog ny områdeleder, og hun blev stille og roligt frataget opgaver og sendt på tvungen afspadsering. I 2013 indleder Aabenraa Kommune så direkte en afskedigelsessag mod hende.

Årsagen er, at Laila Wiese Nielsen den 27. juni havde kørt en lille omvej i sin arbejdstid for at købe et rugbrød, som hun skulle bruge i sin frokostpause. Dét har lederen set, fordi bilen er udstyret med GPS.

Kommunen anklager hende desuden for, at have påkørt et skilt hos en Statoil-tank. Et overvågningskamera viser, at hun sætter skiltet på plads igen. Og bilen har i øvrigt ingen skade taget.

- Jeg har været udsat for en hetz. De ville bare af med mig, og så har de siddet og overvåget mig over GPS, siger Laila Wiese Nielsen til fagbladet 3F.

Nu er der indgået forlig mellem Kommunernes Landsforening og 3F. Laila Wiese Nielsen er sikret løn i 15,5 måned.

- Pengene er da rare nok at have. De giver mig en frihed her og nu. Men de giver mig jo ikke et arbejde.

Fagbladet 3F har forsøgt at få Aabenraa Kommunes kommentar til sagen samt dens brug af GPS-overvågning. Men ifølge HR-chef Bente Poulsen udtaler man sig ikke om enkeltsager, og i denne forbindelse heller ikke om brugen af GPS.

Dagens Gossip