Fyringsglad klubpræsident sender 29. træner på porten

Det er sin sag at blive siddende i trænersædet i fodboldklubben Palermo, hvor præsident Maurizio Zamparini er kendt som en mand, der sjældent har hånden langt væk fra fyringsknappen.

Zamparini overtog klubben i 2002, og tirsdag fyrede han for 29. gang klubbens cheftræner.

Giuseppe Iachini har været en af de længere ansættelser i klubben, da han har stået i spidsen for holdet siden 2013, men en øjeblikkelig 12.-plads i Serie A var ikke godt nok for den ambitiøse klubpræsident.

51-årige Iachini blev altså Maurizio Zamparinis 29. trænerfyring på 13 år.

I stedet overtager jævnaldrende Davide Ballardini roret, og han har faktisk tidligere siddet i det varme sæde med succes.

Fra 2008 til 2009 leverede Ballardini flotte resultater med holdet i de lyserøde trøjer, som stadig ejer danskeren Simon Makienok, men den gang ønskede Ballardini selv at stoppe.

Nu tager han en tørn mere i det udsatte sæde hos den sicilianske klub.

Tirsdag fyrede også Serie A-kollegerne fra Sampdoria klubbens træner, målmandslegenden Walter Zenga, da holdet var dumpet ned på 10.-pladsen i ligaen.

Zenga er også en af de trænere, som tidligere har prøvet sig af i Palermo uden at kunne tilfredsstille Maurizio Zamparini.

I 2009 fik han blot 13 ligakampe i spidsen for holdet, inden Palermo-præsidenten fratog ham rollen som cheftræner, og kort efter blev parterne enige om at ophæve samarbejdet.

Og som krølle på halen kan det nævnes, at Zenga i sin tid afløste den nyudnævnte cheftræner, Davide Ballardini, i Palermo.

/ritzau/

Dagens Gossip