Fyrværkeri afbryder VM-kvalifikationskamp i Malaysia

08/09/2015

Mens de europæiske fodboldnationer fortsat spiller om kvalifikation til EM i 2016, er de asiatiske lande påbegyndt kvalifikationsturneringen til VM i 2018.

Det udviklede sig tirsdag dramatisk, da Malaysia hjemme tog imod Saudi-Arabien. Her var tilskueruroligheder skyld i, at kampen aldrig blev spillet til ende.

Saudi-Arabien førte 2-1 i det 88. minut, da tilskuere kastede store mængder af fyrværkeri ind på banen, så spillet blev afbrudt, og aktørerne forsvandt ned i omklædningsrummene.

Senere besluttede dommeren, at kampen ikke skulle genoptages.

- Nu er det op til Fifa at afgøre, hvad der skal ske, skrev Malaysias fodboldforbund på Twitter efterfølgende.

Hjemmeholdets fangruppering "Ultras Malaya" havde truet med at lave optøjer i forbindelse med kampen efter sidste uges nederlag på 0-10 til Forenede Arabiske Emirater - et nederlag der fik landstræner Dollah Salleh til at trække sig.

Derfor havde Malaysias fodboldforbund opfordret tilskuerne til at opføre sig ordentligt, men det blev for meget for nogle af tilskuerne, at hjemmeholdet i løbet af seks minutter satte en føring på 1-0 over styr, så udeholdet i stedet kom på 2-1.