Fyrværkeri skaber panik ved Det Hvide Hus

Det Hvide Hus blev mandag aften i al hast lukket af sikkerhedshensyn, da der blev hørt skud ved præsident Barack Obamas residens.

Folk, der befandt sig ved indkørslen til bygningen, blev beordret indenfor af Secret Service-agenter.

Det viste sig dog, at der ikke var blevet skudt, men at en person havde kastet fyrværkeri over hegnet til bygningens område, siger en talsmand for Secret Service.

Episoden fandt sted kort tid efter, at en skudmassakre på en flådebase rystede Washington og kostede 13 liv. Derfor var den amerikanske regeringsby i højeste alarmberedskab.

En video viser, hvordan agenter pågriber en mand iført shorts og kortærmet skjorte, før de fører ham bort.

Manden med fyrværkeriet er blevet identificeret som Alexander Sahagian, og han er blevet anholdt, lyder det fra myndighederne.

34-årige Aaron Alexis er mistænkt for at stå bag skyderiet på flådecentret, der ligger i nærheden af den amerikanske kongres. Han mistede livet under en skududveksling med politiet.

Det er usikkert, hvorfor han åbnede ild mandag. Den tidligere militærmand var dog kendt for at have problemer med at styre sin vrede.

Han havde gennem sin arbejdsgiver opnået sikkerhedsgodkendelse til at befinde sig på flådecentret. Det var meningen, at han skulle arbejde der på en civil kontrakt for en underleverandør for Hewlett-Packard.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip