Fysisk fokus skal sikre Wozniacki-succes i næste sæson

Skade på skade og et dyk på verdensranglisten fra nummer fem til 17 i sæsonens sidste måneder.

2015-sæsonen blev et kapitel til glemmebogen for tennisspilleren Caroline Wozniacki, der nu ser frem imod den kommende sæson, som kun er endnu vigtigere, da den ud over de fire grand slam-turneringer også indeholder OL i Rio.

Hvor Wozniacki i perioder har haft stor fokus på spillestil, har hun op til den kommende sæson størst fokus på fysikken. Med de mange skavanker i 2015 in mente.

- Lige nu er det vigtigt at have en god off-season, så jeg fysisk er helt klar til den nye sæson. Hvis min krop har det godt, så kører mit spil, og så kan jeg slå alle.

- Næste år vil jeg have fokus på kroppen og tænke anderledes, hvad angår turneringsplanlægning, siger Caroline Wozniacki på onsdagens pressemøde forud for torsdagens showkamp i Herning mod Serena Williams.

2015 var muligvis fattig på sejre, men til gengæld tog Wozniacki erfaringer med, som fremadrettet kan gøre hende bedre, vurderer hun.

- Jeg lærte meget om min krop. Ting, der fungerede for mig for ti år siden, fungerer måske ikke for mig længere. Det handler om, hvor meget jeg presser mig selv, hvordan jeg træner, og hvordan jeg forebygger skader. Det er en balance.

- Jeg kan stadig forbedre mig på mange områder, og det er vigtigt inden 2016, som er et stort år for alle, da der også er OL, siger Wozniacki.

Hun føler sig overbevist om, at der venter en god sæson, hvis hun ellers er fysisk klar til opgaverne.

- Der er kun grund til at være optimist. Jeg har været i top-ti i det meste af ti år, så er jeg fit for fight, er der ingen grund til ikke at tro på mig selv, lyder det fra Wozniacki.

Den første store opgave i næste sæson bliver Australian Open, der begynder i Melbourne 18. januar.

/ritzau/

Dagens Gossip