Fysisk samvær trives på trods af sociale mediers succes

Skrevet af admin

05/09/2015

Mest læste i dag

Danskernes stigende forbrug af diverse sociale medier har ikke betydet mindre kontakt med vennerne i det virkelige liv.

Faktisk siger 34 procent af danskerne i en Megafon-måling, at de har mere kontakt med de nærmeste, end de havde for fem år siden.

Det skriver Politiken.

21 procent af de adspurgte siger, at de mødes mere ansigt til ansigt, mens 60 procent mener, at antallet af sammenkomster og kaffeaftaler eller fælles løbeture er uændret.

Ifølge fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fremmer ny teknologi ligefrem behovet for at mødes.

- Vi kan se, at der er en megatrend, som vi kalder high tech - high touch. Den går ud på, at jo mere tech verden bliver, jo mere har vi brug for touch. Jo mindre vi behøver at være sammen, jo mere får vi behov for at se hinanden, siger Anne Skare Nielsen til Politiken.

Medier som Facebook, Instagram, Snapchat og mange andre bliver brugt til at holde øje med, hvordan vennerne har det, og melde ud, hvad man render rundt og laver.

Men derudover har sociale medier gjort det lettere at organisere begivenheder i virkeligheden, påpeger lektor med speciale i sociale medier på SDU Filip Walberg.

- Demonstrationer og aktivisme har fået en større boldgade at spille på. Du behøver ikke sidde i et skummelt lokale, men kan aftale det hele på Facebook, måske endda efter at du har puttet børn, siger han til Politiken.

/ritzau/